Etichete

, ,

Parcă şi acum mai auzi în surdină râsetele insistente ale colegilor de şcoală sau porecla pe care ţi-au atribuit-o din cauza urechilor tale, care s-au încapăţânat să nu stea lipite de cap, ci să încerce să zboare. Îţi plăceau mult desenele animate cu elefantul Dumbo şi îl înţelegeai pentru că era vorba chiar de existenţa ta. Ai crescut sănătos şi te-ai împlinit profesional, dar râsetele în surdină te urmăresc şi tu eşti suficient de conştient că urechile tale nu sunt foarte estetice şi că arăţi caraghios. Evident, nu este un defect atât de mare şi lumea s-a obişnuit deja cu tine, ai o soţie minunată care te iubeşte aşa cum eşti. Dar… dacă ar fi după tine ai schimba lucrul acesta imediat. Să îţi aranjezi urechile este lucrul care ar şterge şi urmele zumzetelor şi glumelor spuse de colegii de grădiniţă, apoi de şcoală.

Deşi ai aflat că operaţia de otoplastie sau de remodelare a urechilor se realizează încă din perioada anilor ‘50, nu te-ai gândit că şi tu poţi apela la ea. Parcă ai vrea să încerci. Dar vrei să ştii mai întâi ce presupune acest lucru. Află că, în funcţie de caz, operaţia se va desfăşura sub anestezie generală sau locală, iar intervenţia propriu-zisă durează în jur de 1 oră pentru fiecare ureche. Pentru că nu este o operaţie complicată, pacienţii pot pleca acasă după numai câteva ore de la intervenţie. Complicaţii? Sunt rare, majoritatea specifice oricărei operaţii obișnuite: hematom, infecţie, sângerări, alergie la anestezic.

E dimineaţă. Soarele îţi încălzeşte faţa. Te ridici voios şi te îndrepţi spre oglindă. Eşti mulţumit de ce vezi. Urechile tale sunt la locul lor, încadrate armonios cu restul feţei. Umflăturile post-operatorii aproape că nu se mai văd, urmele de la cusătură au căpătat culoarea pigmentului tău. Cine te-ar vedea pentru prima oară nu ar zice că ai făcut vreo operaţie estetică. Te simţi bine în pielea ta şi asta parcă îţi dă mai multă încredere în tine. Eşti mai deschis şi mai vorbăreţ şi nu mai auzi nicio glumă sau vreun râset din trecut care să îţi deranjeze prezentul. Eşti fericit şi te gândeşti de ce nu ai facut-o mai devreme…

Este o poveste ca a multora care vor să facă o operaţie de otoplastie. Puteţi încerca cu încredere la cabinetul meu această operaţie, cu rezultate garantate şi cu riscuri minime.

Dr. Cristian Niţescu

Reclame