Etichete

, , ,

         Rinoplastia sau rinocorecţia, este o procedură chirurgicală extrem de populară, de remodelare a formei și dimensiunii piramidei nazale. Nasul este caracteristica facială cea mai proeminentă, modificarea mărimei sau formei sale poate avea un impact enorm asupra aspectului fizic al unei persoane. Pacienţii care au experimentat această procedură se simt mai încrezători cu privire la aspectul lor şi pot observa o creștere a stimei de sine.

De regulă, majoritatea intervențiilor chirurgicale de acest gen sunt efectuate din motive estetice. Astfel de operații pot avea însă și avantaje de ordin funcțional, atunci când vine vorba de corectarea unor anomalii structurale ce conduc la dificultăţi de ordin respirator.

Rinoplastia este o operație chirurgicală costisitoare, pe care mulți nu și-o pot permite.  De aceea, în parteneriat cu Mayra.ro am lansat un concurs prin care cei interesați pot caștiga o astfel de procedură chirurgicală.

În general pacienții care se prezintă la consultații pentru corecția estetică a nasului au o medie de vârstă de 26 ani și sunt în proporție de 80% femei. În afară de o stare generală de sănătate bună, este important ca cei interesați de o astfel de procedură să aibă așteptări realiste cu privire la rezultatele ei. Este extrem de important să discutați așteptarile dumneavoastră cu chirurgul care va efectua intervenția chirurgicală, pentru a va asigura că rezultatele asteptate pot fi puse în practică.

Daca v-ați hotărât să vă faceți o operaţie de rinoplastie ar trebui să știți că la fel ca în toate intervențiile chirurgicale, există anumite riscuri legate de operaţia de rinoplastie. Sângerarea, infecţiile, şi reacţiile la medicamente sau la anestezie sunt câteva dintre posibilele efecte secundare unei astfel de operații. Există și posibilitatea ca pacienții să nu fie multumiți de rezultatele intervenției chirurgicale. Într-un astfel de caz o operație de revizuire a rinoplastiei poate fi efectuată. Nu este recomandat să se intervină însă, mai mult de 3 ori. Alegerea unui chirurg competent reduce riscul apariției unor complicații.

De regulă, efectul final nu se obține mai devreme de 6 luni. Pentru a asigura o vindecare satisfăcătoare, este important să urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră în ceea ce privește îngrijirea postoperatorie.

Pentru mai multe detalii despre concurs:

http://www.mayra.ro/concurs-castiga-o-operatie-de-rinoplastie/

 

Dr. Cristian Niţescu

Reclame