Aspectul bărbiei joacă un rol foarte important în estetica feței. O bărbie bine conturată, de dimensiuni adecvate, nu foarte ascuțită,  este o marcă de frumusețe și masculinitate, încă din antichitate. În prezent, tot mai multe persoane, în special cele de sex masculin, care se nasc cu o mandibulă proeminentă, prea lată sau prea ascuțită, ce face notă discordantă cu restul trăsăturilor faciale, apelează la îndemânarea și talentul unui chirurg estetician. Bărbia se poate remodela, iar structura osoasă se poate modifica printr-o intervenție chirurgicală numită genioplastie.

Ce presupune intervenția?

În primul rând se va face o incizie la nivelul bărbiei, într-o zonă cât mai puțin vizibilă ulterior. Odată ajuns la osul mandibular, acesta se va remodela în funcție de necesitățile pacientului, fie în înălțime, fie conturul, fie forma, sau toate combinate. Cu acestă ocazie se mai pot remodela și țesuturile moi adiacente (grăsime, musculatură), pentru a obține un contur mai armonios. Ținând cont de faptul că există niște repere anatomice ce nu pot fi încălcate, schimbările în urma intervenției nu vor fi radicale. Se vor observa îmbunătăţiri semnificative de imagine chiar și la modificări minore, deoarece această operaţie modifică forma bărbiei în 3D  – atât pe imaginea anterioară cât şi pe cele de profil şi semiprofil.

Zona mandibulară este o zonă extrem de vizibilă şi o simplă modificare, oricât de fină ar fi aceasta, poate aduce o schimbare esenţială în aspectul facial, motiv pentru care alegerea chirurgului estetician este esențială. Acesta trebuie să aprecieze corect conduita operatorie şi să ţină cont de limitările impuse de anatomia locală. Genioplastia de reducție se adresează persoanelor care şi-au încheiat procesul de creştere și care doresc să-şi amelioreze sau să-și refacă aspectul exterior, prin redimensionarea bărbiei pentru un profil armonios proporționat”, a declarat Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.

 

Instrucţiuni pre şi postoperatorii

Primul pas pentru o genioplastie de reducție este consultaţia la un chirurg plastician. Preoperator, ca în cazul oricărei operaţii, se va realiza o serie de analize uzuale de sânge, precum şi o radiografie a zonei mandibulare, pe care medicul va observa exact forma şi dimensiunule mandibulei, şi va stabili conduita operatorie personalizată. Este foarte important ca pacientul să discute deschis despre așteptările pe care le are de la această intervenție.

De asemenea, trebuie evitat consumul de medicamente ce pot produce sângerare (antiinflamatoare nesteroidiene, preparate hormonale) şi fumatul pre şi postoperator.

Având în vedere că intervenția are loc pe os, după operație poate apărea un oarecare disconfort, care însă poate fi controlat prin medicamentație. Sunt recomandate repausul şi consumul cu lichide şi semilichide pentru minim 3-4 zile postoperator. De asemenea, pentru o vindecare corectă, este important ca pansamentul compresiv elastic să nu fie îndepărtat timp de câteva săptămâni. În cele mai multe cazuri, pacientul îşi poate relua activităţile şi munca după numai câteva zile.

Chirurgia estetică este știință și artă în același timp, iar rolul dr-ului Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică și reparatorie, doctor în științe medicale și unul dintre cei mai reputați chirurgi esteticieni din România, este acela de a vă remodela corpul şi de a vă reda încrederea în sine.

Pentru mai multe informații despre genioplastie, cât și despre serviciile oferite de Clinica dr. Cristian Nițescu, vă invităm să accesați site-ul: http://www.drNitescu.ro.ImageImageImageImageImageImage

Reclame