Etichete

,

abdomen platCu toții ne dorim un abdomen plat și bine conturat, cu cel mai mic efort. Din păcate însă, un abdomen plat și tonifiat nu este deloc usor de obținut. El trebuie lucrat și conturat încă din tinerețe, după care trebuie întreținut prin dietă și exerciții fizice, iar aceasta ultimă etapă este pe cât de indelungată, pe atât de dificilă.

Persoanele care nu au reușit să-și tonifice și să-și contureze abdomenul în tinerețe, care, în schimb, au acumulat un surplus semnificativ de grăsime – așa-numiții colăcei – nu trebuie să dispere. Dacă în ciuda efortului fizic depus, rezultale sunt nesemnificative, se poate recurge și la abdominoplastie, singura procedură care poate ajuta la obținerea unui rezutat, ce ulterior poate fi durabil pe termen lung.

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsime din regiunea mijlocie și inferioară a abdomenului, eliminând pielea increțită, în exces sau „colăcelul” propriu-zis, concomitent putându-se intări și mușchii abdominali efectul fiind aplatizarea abdomenului. Este recomandată atât femeilor, cât și bărbaților și este de mare ajutor mămicilor, care au avut sarcini multiple și au mușchii abdominali mult depărtați (așa numita dehiscență de mușchi drepți abdominali).

Înainte de a recurge la abdominoplastie, pacienții trebuie să știe că aceasta este o intervenție de remodelare a abdomenului și nu o procedură prin care se poate obține o scădere în greutate. În plus, rezultatele obținute prin această intervenție sunt de lungă durată, dacă pacientul sau pacienta adoptă un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare și pe o dietă echilibrată.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792

Reclame