Etichete

, , , , , , , ,

Înainte de a apela la tratamentul cu botox, orice persoană trebuie să fie foarte bine informată cu privire la această opţiune terapeutică. De altfel, această regulă se aplică în cazul tuturor procedurilor de chirurgie estetică. În ceea ce priveşte botoxul, este foarte important ca viitoarele paciente să vorbească deschis cu chirurgul estetician ales, pentru a înţelege exact ce presupune procedura şi cum acţionează această substanţă. Doar în acest fel, vor putea lua o decizie informată cu privire la tratament.

Sunt foarte multe aspecte care trebuie luate în calcul înainte de a alege tratamentul cu botox, insă consider că trei dintre acestea trebuie neapărat să fie ştiute şi înţelese de potenţialii pacienţi.

1. Riscuri minore. Tratamentul cu botox este o procedură minim-invazivă, prin care sunt îndepărtate ridurile, întinerind pielea. Ca orice procedură, presupune anumite riscuri. Dacă injecţiile cu botox nu sunt administrate corect sau dacă pacientul nu respectă indicaţiile post-procedură, există riscul ca efectul substanţei să se extindă în alte zone adiacente.

2. Efectul este temporar. Botoxul este utilizat în special pentru a combate ridurile din zona frunţii, cele din zona dintre sprâncene şi de la colţurile ochilor – “laba gâştii”. Odată injectată, substanţa produce o blocare parţială şi temporară a contracţiei muşchilor din zonele respective, astfel contribuind la dispariţia ridurilor. Rezultatul constă într-o piele mai întinsă, atenuarea ridurilor sau chiar dispariţia acestora. Efectul durează 4-6 luni, în funcţie de metabolismul fiecarei persoane.

3. Botoxul nu are numai beneficii cosmetice. Există cazuri în care botoxul este recomandat şi ca formă de tratament al unor afecţiuni medicale, cum sunt de exemplu migrenele cronice, transpiraţia în exces sau alte afecţiuni care afectează muşchii.

Reclame