Etichete

, , , , , , , , , ,

Odată cu înaintarea în vârstă, buzele îşi pierd treptat din volum sau din intensitatea culorii, pot apărea linii verticale – mici riduri – în special deasupra buzei superioare. De asemenea, conturul buzelor poate deveni din ce în ce mai şters. Toate aceste probleme pot fi remediate simplu, prin intervenţiile de augmentare a buzelor. Pe lângă faptul că oferă buze mai voluptoase, aceste proceduri ajuta și la dobandirea unei întineriri faciale.

Înţelegerea avantajelor, a riscurilor, precum şi a limitărilor intervenţiilor de mărire a buzelor reprezintă un aspect important în obţinerea unor rezultate excelente. Acestea pot creste volumul buzelor, le pot accentua conturul, pot ameliora textura lor, dar nu pot modifica esential forma. In cazul în care buza superioară este mai subţire decât cea inferioară, chirurgul estetician va putea să accentueze buza superioară, astfel încât să ofere un aspect simetric, bine proporţionat. Pentru un rezultat optim, este recomandat ca modificările efectuate să fie în perfectă armonie cu restul trăsăturilor faciale si să nu se facă nici un exces în cazul cantității introduse.

De asemenea, nu trebuie pierdut din vedere faptul că majoritatea procedurilor injectabile de augmentare a buzelor au efect temporar, rezultatele variind de la şase luni la câțiva ani, în funcţie de fiecare intervenţie în parte.

Există două modalităţi prin care buzele pot fi mărite: inserarea unor implanturi de silicon sau injectarea de substanţe de umplere, cum este acidul hialuronic. Introducerea acidului hialuronic se realizează sub anestezie locală, utilizând ace mici, iar efectele de creştere a volumului buzelor sunt temporare, adică rezistă între 6 şi 12 luni. În ceea ce priveşte implanturile cu silicon, acestea sunt inserate printr-un tunel realizat în buză, după efectuarea unor incizii în zona colţurilor gurii.

Reclame