Etichete

, ,

Implanturile mamare au apărut de zeci de ani, însă nu toată lumea știe lucruri esențiale despre procedură și implicațiile acesteia. Iata 20 de lucruri pe care cred că este bine să le știți atunci când luați în considerare o mărire de sâni prin implant mamar.

1. Tipuri de implant

Sun două tipuri de implant folosite astăzi:cele siliconice și cele pe bază de soluție salină. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, pe care trebuie să le discuți înainte cu chirurgul estetician. Implanturile cu soluție salină sunt umplute după ce sunt introduse și pot fi mărite sau micșorate post-operator. Cu toate acestea, nu sunt recomandate deoarece fac pielea să arate încrețit. Silicoanele sunt preferate și recomandate deoarece arată și se simt natural.

 2. Mărimea implanturilor

Este foarte important să alegeți împreună cu esteticianul măsura potrivită pentru corpul dumneavoastră. Mărimea cupelor diferă de la o femeie la alta atorită diferențelor de înălțime și greutate. De asemenea, nu ar trebui să alegeți o mărime prea mare pentru corpul dumneavoastră, deoarece puteți regret mai târziu, când pielea începe să se lase din cauza vârstei.

3. Recuperare

Perioada de recuperare variază în funcție de tipul de operație. În general durează aproximativ două săptămâni pentru a se vindeca, fără a avea voie în această perioadă să ridicați greutăți sau să abuzați de șofat, deoarece poate provoca dureri. Este recomandat ca o zi- două după operație să nu faceți duș.

4. Pregătiri preoperatorii

În afara recomandărilor mele pe care le fac la consultația dinaintea operației, sunt paciente care mi-au declarant că au făcut sport înainte de operație, ceea ce le-a ajutat sa se reface mai repede. De asemenea, asigurați-vă că aveți cele necesare pentru câteva zile, pentru a nu fi nevoită să faceți cumpărături grele sau să șofați.

5. Costuri

O operație de mărire a sânilor costă între 2500 și 3500 de euro, în funcție de mărimea și calitatea implanturilor.

6. Renunțarea la implanturi

Unele femei decid să renunțe la implanturile mamare deoarece simt că nu arată natural, sunt asimetrice sau suferă de complicații. Este foarte important ca înainte de o operație de mărire a sânilor să fii pregătită și bine informată, pentru a nu lua o decizie pripită

7.Riscuri

Infecțiile, amorțeala, supurațiile, țesuturile moarte și durerea cronică sunt toate riscuri asociate cu mărirea sânilor. Unele femei s-au plâns că aud anumite sunete de la implanturile saline, de aceea recomand implanturile siliconice.

 8. Restricții

Pentru România, una dintre limitările privind operațiile de mărire a sânilor o reprezintă vârsta, anume 18 ani minimum. Spre exemplu, în SUA, implanturile siliconice nu pot fi făcute decât pentru paciente care au împlinit 22 de ani.

 9. Când au apărut

Implanturile mamare au fost prima dată vândute în SUA în anii 60’ ai secolului trecut, dar autoritatea federală a medicamentelor (FDA) nu le-a reglementat până la finele anilor 70’.

10. Mamografia

Cu toate că realizarea unei mamografii se poate efectua și după o operație de implant mamar, sunt cazuri în care ele pot împiedica o mamografie reușită. De aceea este necesar să îi spuneți doctorului care realizează mamografia că aveți implanturi mamare, iar acesta va împinge ușor implantul pentru a putea realiza mamografia în condiții optime.

11. Metode indite de mărire a sânilor

În anii 40’ ai secolului trecut, femeile din Japonia ăși injectau parafină,bureți și silicon non-medical pentru a-și mări sânii și a fi atractive pentru soldații americani. Astăzi sunt cazuri de persoane care fac același lucru pentru fese, însă suferă complicații teribile, asta pentru că nu apelează la un estetician cu licență care să realizeze un implant cu device-uri aprobate, într-un mediu controlat.

12. Cicatrici

Cicatricile pot fi vizibile după o operație de mărire de sâni. Tipul de incizie, implantul și eventualele complicații pot crește riscul existenței cicatricilor. Pentru a reduce perioada de cicatrizare și pentru o vindecare completă, fără urme vizibile, este recomandat renunțarea la fumat cu 2 până la 8 săptămâni înainte de operație.

13. Înlocuirea implanturilor

În ciuda miturilor, implanturile nu au o valabilitate pe viața pacientului, ci pe durata lor de viață, care este între 10 și 15 ani. De aceea, este recomandat ca înlocuirea implanturilor să se eralizeze dupa 8-12 ani.

14. Unde sunt plasate

Locul unde sunt plasate implanturile fac diferența. Dacă ele sunt plasate sub mușchiul pectoral, se poate reduce posibilitatea de a se vedea marginile, dar implică și o perioadă mai mare de recuperare. Ele pot fi plasate deasupra mușchiului și sub țesutul sânului, dar asta nu garantează că marginile nu vor fi vizibile.

15. Alăptarea

După operația de implant mamar alăptarea este posibilă, pentru că nu afectează în niciun fel canalele de alăptare. Totuși, cantitatea de lapte poate fi afectată de locul în care a fost efectuată incizia. Dacă a fost făcută în jurul areolei, incizia poate afecta alăptarea.

16. Boli

Cercetătorii au stabilit că mitul potrivit căruia implanturile de silicon cauzează boli este fals. Implanturile pot cauza alte complicații, cum ar fi amorțeală sau supersenzitivitate, dar nu cauzează nici o boală.

 17. Topirea silicoanelor

Învelișul exterior al implanturilo cu silicon se topește la o temperatură de 200 de grade Celsius, astfel că nimic din c ear face în mod normal o femeie nu va duce la topirea implanturilor, astfel că este permisă expunerea la soare sau sauna.

18. Statistici

Mărirea sânilor este una dintre cele mai commune operații estetice din ziua de astăzi. Numai în SUA au fost raportate în jur de 300.000 de astfel de operații în fiecare din ultimii 3 ani.

 19. Ruperea implanturilor

În funcție de tipul de implant, importanța rupturilor variază. Dacă implantul este pe bază de soluție salină, în cazul ruperii organismal absoarbe apa sărată fără nic un fel de afectare a țesuturilor. Cu toate acestea, dacă un implant siliconic are o scurgere, siliconul rămâne în organism până la îndepărtarea sa chirurgicală.

20. Acceptarea procedurii

Reacțiile legate de implanturile mamare s-a schimbat semnificativ de-a lungul vremii, dar încă sunt persoane care ridică din sprâncene când este vorba de așa ceva. Mărirea sânilor este o decizie personală, una pe care alți oameni nu o pot înțelege. Este important ca atunci când iei o astfel de decizie să înțelegi că look-ul tău va fi altul, iar înainte de a te hotărî asupra unei astfel de operații, să consulți un doctor chirurg esthetician care să îți răspundă tuturor întrebărilor legate de această procedură.

 

Dacă și tu ai întrebări legate de mărirea sânilor sau orice altă operație estetică, nu ezita să îmi scrii la office@operatie-estetica.ro.

Reclame