Etichete

, ,

Am primit în ultima vreme foarte multe solicitări pentru realizarea operației de rinoplastie. În multe cazuri, este vorba de paciente care au mai fost operate la nas, însă nu sunt mulțumite de rezultatele obținute. Unele dintre acestea sunt nedumerite de ce, în cazul în care au mai fost operate la nas, prețul unei rinoplastii secundare sau chiar terțiare este mai mare decât cel pentru o rinoplastie primară.

Pentru ele și pentru toți cei care și-au pus această întrebare, iată care este explicația.
Rinoplastia este o procedura chirurgicală complexă, ce presupune nu numai o experiență ca și chirurg, dar și viziune și imaginatie.

Astfel, nasul este o structură tridimensională, ce prezintă o îmbinare a tuturor tipurilor de țesuturi (os, cartilaj, mucoasă, grăsime, țesut conjunctiv, tegumente). În plus, este situat în centrul feței, atrăgând atenția oricărui interlocutor, deci orice modificare, orice detaliu devine foarte vizibil, iar o diferență de 1-2 mm poate însemna foarte mult la nivelul nasului.

Având în vedere aceste aspecte menționate ne dăm seama că rinoplastia nu este o operație facilă și nu se poate realiza fără o proiectare atentă, fără un plan detaliat. Suplimentar trebuie să ținem cont că, nefiind o zonă mare, palpabilă și expusă complet vederii, pot apărea lucruri neprevăzute pe parcurs, cum ar fi: fracturi vechi ale oaselor nazale ce duc la devieri sau lipsă de omogenitate a țesutului nazal, defecte de cartilaj, etc. În cazul operațiilor secundare sau terțiare aceste situații neprevăzute sunt și mai dese, mai ales că orice operație se soldează cu cicatrici, și aici nu vorbim de cele vizibile la piele, ci de cele existente în țesuturi, zone extrem de aderente sau vicios vindecate.

Calitatea țesuturilor la operațiile de acest gen este mult inferioară față de cazul intervențiilor primare. În plus, în majoritatea cazurilor, la intervențiile secundare sau terțiare pot fi necesare grefe de cartilaj sau de os, grefe ce în anumite situații trebuie prelevate din zone ca ureche sau coaste, țesuturile nazale fiind deficitare. Dacă rinoplastia simplă este o operație dificilă, atunci imaginați-vă că intervențiile secundare sau terțiare la nas sunt practic o artă, necesitând extrem de multă minuțiozitate, răbdare și viziune.

GALERIE FOTO RINOPLASTII, INAINTE SI DUPA

Acestea sunt motivele pentru care există o diferență semnificativă de preț între aceste operații.

Vă aștept cu întrebări aici sau pe adresa office@operatie-estetica.ro

Cu drag, Cristian Nițescu

Reclame